AJ Filterapparat til øl og vin. Brukes når man stikker om.
La vin/øl renne gjennom apparatet og filterhuset for et klarere sluttprodukt.
Fjerner alle urenheter og gir deg krystallklar vin
Bruker runde filter. Kommer med bruksanvisning.
Vinen som skal filtreres, bør tilsettes klaringsmiddel, omstikkes og la den stå i ro et par timer. Legg filterplaten i bløt i vann i 5 minutters tid.
Beholderen med vin plasseres så høyt som mulig, gjerne 1-1,5 m. over den beholderen som vinen skal stikkes om til.
Den oppbløtte filterplate legges med den riflete side (m/nummeret) mot den sorte innsatsen. Trykk innsatsen opp i den klare toppdelen og skru de tre skruene godt igjen. Sett bunnen på plass. Slangen som hører til settes sammen med heverten, med klemmen nærmest filteret. Heverten settes i den øverste beholderen.
Før filtrering lønner det seg å la noen liter vann passere gjennom filteret
Man starter filtreringen med å suge i slangen, når væsken kommer, lukker man med klemmen og monterer slangen på toppen av den klare toppdelen.
Når man nå åpner klemmen, vil vinen renne ned i filteret. Nå må du åpne utluftningsskruen, på toppen av filteret, og slipp ut den luften som står i filteret.
Filtreringen vil ta ca 1/2 time, når man bruker grove filterplater(1000). Ved bruk av «fine» (100) kan det ta opptil 3-4 timer, avhengig av hvor uklar vinen er.
Filterplater nr 100(finest), 500 (medium grov), 1000, 2000 (grovest) bestilles separat.